Kosten binnensauswerk

Wanneer je er voor hebt gekozen om in je huis gebruik te maken van pleisterwerk is het niet meer dan normaal dat de eindafwerking wordt gesausd. De mate waarin het sauswerk opnieuw moet worden uitgevoerd is sterk afhankelijk van de belasting. De aanwezigheid van met name rokers, een open haard en ook kaarsen kunnen er voor zorgen dat het sauswerk vervroegd moet worden uitgevoerd. Afhankelijk van de exacte belasting ligt dit tussen de 7 en 15 jaar. Vindt je dat je binnensauswerk eveneens een opfrisbeurt kan krijgen en ben je op zoek naar de gemiddelde kosten die hiervoor in rekening worden gebracht? Wij hebben ze in dit artikel even voor jou op een rijtje gezet!

Hoeveel kost sauswerk?

De exacte kostprijs die voor sauswerk in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van de stukadoor die de werkzaamheden uitvoert. In tegenstelling tot bij een schilder heb je als opdrachtgever bij sauswerk niet de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een kostprijs die per uur of per vierkante meter in rekening wordt gebracht. De prijs voor sauswerk wordt altijd per vierkante meter aangerekend. De gemiddelde kosten kunnen sterk afhankelijk zijn van de vakman in kwestie. Zo ligt doorgaans altijd tussen de 10 en 15 euro.

Besparen op het uitvoeren van sauswerk

Afhankelijk van de oppervlakte in huis die je terug wil laten sausen is het op tal van verschillende manieren mogelijk om te besparen op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. In eerste instantie is het bijvoorbeeld aan te raden om er voor te kiezen om al het sauswerk in huis in één keer uit te laten voeren. Wanneer je dit ruimte per ruimte aanpakt en wenst te spreiden over een langere periode lijkt dat op het eerste zicht misschien interessant, dat is het op financieel vlak zeker niet. De vakman die het sauswerk uitvoert zal dan namelijk altijd een startprijs in rekening brengen waar je eigenlijk niets aan hebt.

Vergelijk offertes

Een andere mogelijkheid die er voor kan zorgen dat je behoorlijk wat kan besparen op sauswerk is het vergelijken van de offertes van verschillende bedrijven. Het is namelijk zo dat het laten uitvoeren van sauswerk voor het overgrote merendeel bestaat uit arbeidskosten. Dat is interessant. De prijs van het materiaal en bijvoorbeeld de verf waar gebruik van wordt gemaakt verschilt namelijk nauwelijks, maar dat kan niet gezegd worden van de arbeidskosten die in rekening worden gebracht. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is het dan ook al snel mogelijk om een besparing te realiseren van zomaar even 30 procent of meer.