Kosten binnenschilderwerk vervangen

Het spreekt voor zich dat je binnen in huis maar wat graag gebruik zal willen maken van leuke kleurtjes. Je kan er in principe perfect zelf voor kiezen om het binnenschilderwerk zelf uit te voeren, maar het is veelal toch interessanter om dit uit te besteden aan een ervaren schilder. Alleen op die manier kan je er namelijk echt zeker van zijn dat het schilderwerk op zo kwalitatief mogelijke wijze is toegepast. Bovendien dien je hier zelf ook geen tijd in te investeren waardoor je kan doen waar je echt goed in bent. Wil je eveneens het binnenschilderwerk in je huis laten vervangen, maar wil je eerst graag een goed beeld krijgen van de gemiddelde kosten die dit met zich meebrengt? Wij zetten de gemiddelde kosten voor het vervangen van binnenschilderwerk alvast even voor jou op een rijtje!

Hoeveel kost het uitvoeren van binnenschilderwerk?

Een binnenschilder kan er net als een buitenschilder voor kiezen om de kosten die in rekening worden gebracht op twee verschillende manieren aan te rekenen. We onderscheiden ook hier de mogelijkheid om de kosten per uur en per vierkante meter aan te rekenen. In principe wordt er bij degelijke projecten door een schilder altijd voor gekozen om gebruik te maken van een prijs per vierkante meter. Deze is gemiddeld gelegen tussen de 30 en 35 euro. Wanneer het een echt complex werk betreft is dat evenwel niet het geval. Dan wordt er namelijk geopteerd voor een prijs per uur. Het gemiddelde bedrag dat hiervoor wordt aangerekend is gelegen tussen de 35 en 40 euro per uur.

Extra werkzaamheden binnenschilderwerk

Buiten de standaard kosten voor schilderwerk die door een schilder binnenshuis in rekening kunnen worden gebracht onderscheiden we nog twee andere mogelijkheden. Je kan er immers eveneens voor kiezen om een beroep te doen op een schilder om het sauswerk of spuitwerk uit te voeren. Spuitwerk is in vergelijking met de andere diensten die door een schilder worden aangeboden veruit het voordeligst. Voor dergelijke werkzaamheden wordt immers een prijs in rekening gebracht die is gelegen tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter. In deze prijs zijn zowel de verf, het overige materiaal als de BTW inbegrepen.

Je kan er evenwel ook voor kiezen om bij pleisterwerk het zogenaamde sausen door een schilder uit te laten voeren. Voor het sausen wordt net als voor spuitwerk gebruik gemaakt van een kostprijs die is gelegen tussen de 10 en 15 euro. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat het sauswerk in huis geregeld moet worden opgefrist. De mate waarin dit moet gebeuren is evenwel afhankelijk van de belasting. Hoe erger de belasting (door toedoen van bijvoorbeeld rokers of kaarsen), des te sneller het sauswerk terug moet worden toegepast.