Kosten buitenschilderwerk vervangen

Wanneer je er voor hebt gekozen om bijvoorbeeld je gevel en je kozijnen aan de buitenkant te schilderen is het mogelijk dat deze door de jaren heen aanzienlijk zijn aangetast door de tand des tijds. Buitenschilderwerk vervangen is dan aan de orde. Het vervangen van dergelijk schilderwerk is interessant omdat de uitstraling van je woning op die manier meteen naar een hoger niveau wordt getild. Vooral wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om je huis haar authentieke uitstraling terug te laten vinden is het vervangen van buitenschilderwerk altijd een goed idee!

Prijs per uur of per vierkante meter

Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op de diensten van een buitenschilder zal je merken dat deze de kostprijs op twee verschillende manieren in rekening kan brengen. Het is mogelijk dat er voor buitenschilderwerk een vaste prijs per uur in rekening wordt gebracht, maar ook een prijs per vierkante meter is een mogelijkheid. De manier waarop de prijs in rekening wordt gebracht is afhankelijk van verschillende factoren, maar vooral de complexiteit en de omvang van het werk ligt er van aan de basis.

Prijs per vierkante meter Tussen 35 & 40 euro
Prijs per uur Tussen 40 & 50 euro

In principe is het de schilder zelf die zal beslissen op welke manier de prijs wordt aangerekend. Wanneer het een kleine opdracht betreft kan het bovendien gebeuren dat er een bepaald startbedrag wordt aangerekend met daarenboven nog eens een prijs per vierkante meter. Voor meer complexe opdrachten wordt doorgaans een uurtarief afgesproken omdat de schilder op voorhand moeilijk kan bepalen hoeveel tijd hij er precies in zal moeten investeren.

Buitenschilderwerk vervangen tijdens de winter?

Veel mensen stellen zich de vraag of ze de mogelijkheid hebben om hun buitenschilderwerk (gedeeltelijk) te vervangen tijdens de winter of niet. Uiteraard is dat mogelijk. Sterker nog, het merendeel van de eigenaars van een woning geeft hier de voorkeur aan. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Door een beroep te doen op een winterschilder voor het vervangen van je buitenschilderwerk kan je rekenen op een aanzienlijk lager kostenplaatje dan wanneer je dezelfde werken tijdens de zomer zou laten uitvoeren. Een winterschilder maakt in deze periode bovendien gebruik van een speciale verf waardoor ze goed bestand is tegen mogelijks lagere temperaturen. In ieder geval, buitenschilderwerk laten vervangen tijdens de winter is dus zeker mogelijk en financieel ook nog eens erg interessant.