Kosten CV ketel vervangen

Mensen vinden het bijzonder belangrijk wanneer ze in hun woning kunnen rekenen op een lekker warm en behaaglijk gevoel. Omwille van deze reden is het dan ook altijd interessant om te kiezen voor een kwalitatieve CV-ketel die mee is met zijn tijd. Vooral wanneer je reeds over een wat oudere woning beschikt is het mogelijks een goede keuze om de CV-ketel te vervangen. Na een periode van bijvoorbeeld vijftien jaar bestaat de kans namelijk dat deze niet meer je verwachtingen zal kunnen inlossen. Ben jij ook benieuwd naar de kosten die het vervangen van je CV-ketel met zich meebrengt? Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje!

Hoeveel kost een CV ketel?

De exacte kostprijs die je moet betalen voor het aankopen van een CV ketel is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het type CV ketel speelt hier een belangrijke rol. We onderscheiden vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden die vooral betrekking hebben op de mate waarin de CV ketel is geïsoleerd. Deze isolatie is zeer belangrijk, want ze moet er voor zorgen dat warmteverlies uit de ketel wordt voorkomen. Hoe meer warmteverlies er optreedt, des te meer er gecompenseerd dient te worden en dat betekent uiteraard een hogere energiefactuur. De kosten van de verschillende CV ketels op de markt zijn:

Type CV ketel Gemiddelde kostprijs Rendement
VR-ketel Tussen 900 & 1.500 euro 90,00%
HR-ketel Tussen 1.100 & 2.600 euro 100,00%
HRE-ketel Ongeveer 11.000 euro 100,00%

Naast bovenstaande dien je er rekening mee te houden dat er ook voor het monteren van de CV ketel nog een bepaald bedrag in rekening wordt gebracht. Bovenstaande kosten hebben dan ook uitsluitend betrekking tot het aankopen van de boiler in kwestie. Hoeveel er voor het plaatsen in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de vakman van je keuze. In het merendeel van de gevallen kan je evenwel rekenen op een prijskaartje van tussen de 500 en 900 euro.

Een meer dan degelijk rendement

Er zijn maar weinig veranderingen of investeringen die je in huis uitvoert die op dermate korte termijn rendement opleveren als een CV ketel. Niet alleen zorg je er door het vervangen van je oude ketel namelijk voor dat je kan blijven rekenen op een heerlijk warm gevoel in huis, daarnaast kan je ook nog eens een degelijke besparing realiseren op je energiefactuur. Bovendien gaat je CV ketel een zeer lange periode mee waardoor je ieder jaar kan rekenen op een interessant financieel voordeel.