Kosten dubbel glas

Het hoeft eigenlijk niet meer te worden gezegd dat het vandaag de dag van bijzonder groot belang is om het warmteverlies in je woning te beperken. De energiefactuur vormt voor heel veel gezinnen namelijk ieder jaar opnieuw een behoorlijk obstakel. Zij hebben steeds vaker de grootst mogelijke moeite om de hoge kosten voor met name het elektriciteitsverbruik te betalen. Door gebruik te maken van dubbel glas zorg je er in ieder geval voor dat het optreden van warmteverlies via bijvoorbeeld het glas in je ramen wordt voorkomen. Wij zetten de gemiddelde kosten van dubbel glas graag even voor jou op een rijtje.

Kosten dubbel glas per woning

Het spreekt voor zich dat de totale kostprijs die je moet betalen voor het vervangen van bestaande beglazing door dubbel glas sterk afhankelijk is van het type woning waarover je beschikt. Op dit vlak onderscheiden we de volgende opties:

Type woning Raamoppervlakte Gemiddelde prijs Gemiddelde besparing op jaarbasis
Appartement 15 vierkante meter Tussen 1.800 & 2.200 euro Ongeveer 200 euro
Tussenwoning 20 vierkante meter Tussen 2.500 & 2.800 euro Ongeveer 250 euro
Hoekwoning 30 vierkante meter Tussen 3.500 & 4.000 euro Ongeveer 300 euro
2 onder 1 kap 35 vierkante meter Tussen 4.400 & 4.900 euro Ongeveer 400 euro
Vrijstaande woning 50 vierkante meter Tussen 6.500 & 7.000 euro Ongeveer 500 euro

Gemiddelde terugverdientijd van dubbel glas

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat er aan het vervangen van je enkele beglazing door dubbel glas verschillende interessante voordelen verbonden zijn. In eerste instantie wordt namelijk het leefcomfort in huis aanzienlijk verbeterd. De tijd dat je een koude rilling kreeg tijdens het voorbijlopen van een raam behoort definitief tot het verleden. Het belangrijkste voordeel heeft evenwel een financieel kantje. Zoals bovenstaande tabel duidelijk maakt is het namelijk zo dat je met dubbel glas een behoorlijke besparing op je energiefactuur kan realiseren. Bovendien dien je slechts één enkele keer te investeren in dubbel glas terwijl je wel gewoon jaarlijks kan blijven rekenen op de energiebesparing. Dit is zeer mooi meegenomen!

Besparen op kosten dubbel glas

De kostprijs die voor dubbel glas in rekening wordt gebracht ligt bij de verschillende bedrijven die dit aanbieden dan wel min of meer even hoog, dat geldt niet voor de arbeidskosten. Door het vergelijken van offertes bij verschillende bedrijven die dubbel glas voor jou kunnen plaatsen is het dan ook mogelijk om een besparing te realiseren tot zomaar even 40 procent op je totale kostenplaatje. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je dubbel glas laten plaatsen tegen een zo scherp mogelijke prijs? Dan is vergelijken absoluut de boodschap!