Kosten gevelbekleding vervangen

De gevel en dan in het bijzonder de bekleding die er op is aangebracht heeft bijzonder vaak te lijden onder de tand des tijds. Het is vooral de constante blootstelling aan de weersinvloeden die er voor zorgt dat niet zelden gevelbekleding na enige tijd aanzienlijke sporen van slijtage gaat vertonen. Omdat dit de uitstraling van je huis behoorlijk kan aantasten zal je er in deze situatie voor willen kiezen om de bestaande gevelbekleding te vervangen. Dit is uiteraard perfect mogelijk, maar dan dien je wel rekening te houden met bepaalde kosten.

Kosten gevelbepleistering

Steeds meer mensen kiezen er voor om op vlak van gevelbekleding gebruik te maken van bepleistering. Deze bestaat in verschillende vormen. Iedere vorm van gevelbepleistering beschikt over diens eigen kostprijs. We onderscheiden in ieder geval:

  • Een gevelpleister van kalk en cement: voor het aanbrengen van een dergelijke pleister moet rekening worden gehouden met een prijskaartje van gemiddeld tussen de 42 en 64 euro per vierkante meter.
  • Een gevelpleister met organische afwerking: de prijs voor dit type pleister is gelegen tussen de 42 en 64 euro per vierkante meter.
  • Een gevelpleister op basis van zuivere kalk: dit prijs van deze pleister is iets duurder en ligt tussen de 53 en 85 euro per vierkante meter.

Hoeveel kost houten gevelbekleding?

Bijzonder vaak wordt er voor gekozen om gebruik te maken van gevelbekleding van hout. Hout is op de markt terug te vinden in tal van uiteenlopende vormen. Je uiteindelijke keuze op vlak van houtsoort zal niet alleen bepalend zijn voor de uitstraling waar je woning over beschikt, bovendien zal ook het kostenplaatje variƫren. Voor houten gevelbekleding dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje die is gelegen tussen de 15 en 60 euro per vierkante meter, afhankelijk van de door jou gekozen houtsoort.

Kosten andere soorten gevelbekleding

Er bestaan uiteraard nog verschillende andere soorten gevelbekleding naast bovenstaande. Wat bijvoorbeeld te denken van gevelbekleding in PVC? Of misschien heb je wel een voorkeur voor een bepaald metaal? Welk type gevelbekleding je uiteindelijk ook kiest, het is altijd de moeite waard om niet alleen offertes bij verschillende bedrijven op te vragen, daarenboven zal je ook een onderscheid moeten maken tussen de verschillende mogelijkheden. Neem nu bijvoorbeeld PVC gevelbekleding. De prijs voor PVC materialen kan verschillen tussen de 10 en 80 euro per vierkante meter. Wanneer je er evenwel voor kiest om gebruik te maken van PVC gevelpanelen ligt het gemiddelde prijskaartje tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter.