Kosten goten vervangen

Zijn de goten van je woning aan vervanging toe? In dat geval zal je hier graag niet lang mee willen wachten. Beschadigde goten of goten die bijvoorbeeld verstopt zitten kunnen immers zeer vervelende gevolgen hebben. Vooraleer er voor te kiezen om je goten te vervangen kan je er eventueel ook aan denken om deze te laten herstellen. Voor het laten herstellen van je goten wordt een bescheidener bedrag in rekening gebracht, maar helaas is dit niet altijd een optie. Bij twijfel is het altijd een aanrader om even het advies in te roepen van een ervaren vakman. Deze vakman kan je een goed beeld geven van de mogelijkheden waarover je beschikt evenals de gemiddelde kosten die er aan verbonden zijn. Wil je nu graag een goed idee hebben van de prijs die voor goten vervangen in rekening wordt gebracht? Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet!

Hoeveel kost een dakgoot vervangen?

Voor het vervangen van een dakgoot kunnen verschillende kosten in rekening gebracht worden. De exacte kostprijs die in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van de werkzaamheid in kwestie. We zetten de diverse mogelijkheden op dit vlak graag even voor jou op een rijtje.

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Herstellen van de dakgoot Tussen 100 & 150 euro
Zelf verwijderen en laten plaatsen van een kunststof dakgoot Tussen 600 & 900 euro
Verwijderen en laten plaatsen van een zinken dakgoot Tussen 800 & 1.300 euro

Prijsopbouw van een dakgoot vervangen

Wanneer je een bestaande dakgoot wil laten vervangen dien je er rekening mee te houden dat de kosten die in rekening worden gebracht niet uitsluitend bestaan uit de kosten van de dakgoot zelf. Het spreekt namelijk voor zich dat deze dient te worden ondersteund door beugels. Bovendien moet er vaak ook nog eens een regenpijp aangesloten worden. Indien je de precieze prijsopbouw gaat bekijken zal je verder kunnen vaststellen dat de arbeidskost goed is voor zo’n 55 procent van de totale prijs. Het materiaal neemt de resterende 45 procent in beslag.

Besparen op dakgoot vervangen

Het feit dat de prijsopbouw van een dakgoot vervangen voor 55 procent bestaat uit arbeidskosten brengt een interessant voordeel met zich mee. Door een vergelijking uit te voeren kan je er namelijk voor zorgen dat je een meer dan aanzienlijke besparing kan realiseren op de uiteindelijke factuur. Door op objectieve wijze de offertes van verschillende bedrijven te vergelijken kan in het meest ideale geval een besparing gerealiseerd worden van zomaar even 40 procent of misschien zelfs nog iets meer. Het spreekt voor zich dat dit er voor zorgt dat het vervangen van je goten meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter wordt.