Kosten plat dak vervangen

Het dak vormt samen met de gevel een onderdeel van je woning die continue en op zeer intensieve wijze wordt blootgesteld aan invloeden uit de natuur. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat een plat dak na verloop van tijd aan vervanging toe zal zijn. Het spreekt voor zich dat het realiseren en dus ook het vervangen van het dak van een woning een behoorlijke kostprijs met zich meebrengt. Door goed na te denken over het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt kan je gelukkig wel een niet onaanzienlijk bedrag besparen. Wij zetten alle kosten met betrekking tot het vervangen van een plat dak graag even voor jou op een rijtje.

De materialen voor een plat dak

Indien je, je bestaande plat dak wil laten vervangen kan je een keuze maken uit tal van verschillende materialen. Je keuze op vlak van de gebruikte materialen is niet alleen doorslaggevend voor de uitstraling van je dak, daarenboven bepaalt het ook de kwaliteit van de dakbedekking evenals de levensduur. Het spreekt verder voor zich dat de verschillende materialen die worden toegepast bij een plat dak ook nog eens over een eigen prijskaartje beschikken. We geven je graag een overzicht van de verschillende opties:

Type dakbedekking Levensduur Gemiddelde kostprijs
Bitumen Gemiddeld 25 jaar Ongeveer 45 euro per vierkante meter
PVC Gemiddeld 25 jaar Ongeveer 55 euro per vierkante meter
EPDM Gemiddeld 40 jaar Ongeveer 50 euro per vierkante meter
Groendak Gemiddeld 60 jaar Ongeveer 55 euro per vierkante meter

Besparen op vervangen van plat dak

Het feit dat er een toch niet onaanzienlijk prijsverschil van toepassing is tussen de diverse materialen die gebruikt kunnen worden voor het realiseren van een plat dak zorgt er voor dat je het totale kostenplaatje een beetje kan sturen. Door te kiezen voor een bitumen dakbedekking voor je plat dak ben je bijvoorbeeld verzekerd van een goede kwaliteit in combinatie met een scherp prijskaartje.

Een tweede mogelijkheid om te besparen op het vervangen van je plat dak is door offertes te vergelijken. Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende bedrijven die het plat dak van je woning voor jou kunnen vervangen. De arbeidsuren die door deze bedrijven in rekening worden gebracht kunnen aanzienlijke verschillen vertonen. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan er dan ook al snel voor zorgen dat je kan rekenen op een mooie besparing op je factuur die zomaar kan oplopen tot 40 procent of meer!