Kosten schuin dak vervangen

Veel huizen beschikken vandaag de dag over een schuin of een hellend dak. Een dergelijk dak brengt tal van verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je nooit het risico loopt dat er overtollig gewicht op je dak blijft liggen. Vroeger was dat bijvoorbeeld het geval bij hevige sneeuwval. Bij een schuin dak zal je dat probleem doorgaans niet hebben. Bovendien vinden veel mensen dat een schuin dak er ook nog eens fantastisch uitziet, beter dan een plat dak. Wanneer je er evenwel voor hebt gekozen om een oudere woning aan te kopen bestaat de kans dat het schuin dak aan vervanging toe is. Wij vertellen je graag welke kosten het vervangen van een schuin dak met zich meebrengt.

Kosten materialen bij schuin dak

Wanneer je huis over een schuin dak beschikt spreekt het voor zich dat je een keuze kan maken uit een veel groter aanbod aan mogelijkheden op vlak van materialen. Net zoals bij een plat dak is de keuze van het materiaal voor je schuin dak grotendeels bepalen voor het uiteindelijke kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. We zetten graag deze verschillende kosten even voor jou op een rijtje:

Type dakbedekking Levensduur Gemiddelde kostprijs
Betondakpannen Gemiddeld 30 jaar Gemiddeld 50 euro per vierkante meter
Leien Gemiddeld 40 jaar Gemiddeld 70 euro per vierkante meter
Riet Gemiddeld 40 jaar Gemiddeld 100 euro per vierkante meter
Kleidakpannen Gemiddeld 50 jaar Gemiddeld 60 euro per vierkante meter
Aluminium Gemiddeld 50 jaar Gemiddeld 75 euro per vierkante meter
Koper Gemiddeld 80 jaar Gemiddeld 120 euro per vierkante meter
Zink Gemiddeld 100 jaar Gemiddeld 80 euro per vierkante meter

Besparen op kosten vervangen schuin dak

Bovenstaande tabel maakt reeds duidelijk dat er een niet onaanzienlijk verschil bestaat tussen de verschillende soorten materialen die toegepast kunnen worden bij het realiseren van een schuin dak. Besparen op de kosten voor het vervangen van een schuin dak betekent dan ook in eerste instantie kiezen voor een voordelig materiaal zoals bijvoorbeeld betondakpannen. Let wel op, verschillende materialen kenmerken zich door een wat beperktere levensduur. Dit zorgt er voor dat de kans bestaat dat je na een bepaalde periode opnieuw zal moeten investeren.

Een tweede interessante mogelijkheid om te besparen op de kosten voor het vervangen van een schuin dak heeft betrekking tot het vergelijken van offertes bij verschillende bedrijven. De arbeidsuren die in rekening worden gebracht voor het vervangen van een schuin dak kunnen namelijk sterk uiteenlopend zijn. Door een vergelijking uit te voeren zorg je er voor dat je zeker bent van een scherpe prijs in combinatie met een uitstekende kwaliteit.