Kosten stucen binnen

Stucwerk binnenshuis laten uitvoeren kan gepaard gaan met een behoorlijk kostenplaatje. Veel mensen die dergelijke werkzaamheden willen laten uitvoeren willen dan ook eerst een goed beeld krijgen van de gemiddelde kosten die ze kunnen verwachten. Bovendien willen ze graag ook een goed beeld hebben van de mogelijkheden om te besparen op het laten uitvoeren van stucwerk binnen in een woning. Ben jij zo iemand en zou je graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die stucwerk binnenshuis met zich meebrengt? Twijfel dan niet langer en ontdek alles over de kosten van binnen stucen hier!

Verschillende soorten stucwerk voor binnen

Wanneer je stucwerk in je woning wenst uit te laten voeren zal je een keuze moeten maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Bovendien zijn verschillende extra factoren eveneens van invloed op het exacte prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het oppervlak dat moet worden geschilderd. Wat dit betreft spreekt het voor zich dat het stucen van de muur een behoorlijk stuk voordeliger is dan het stucen van het plafond. Bij het laten uitvoeren van dit laatste moet je dan ook rekening houden met een kostprijs die is gelegen tussen de 5 en 23 euro per vierkante meter. Ben je meer geïnteresseerd in het laten uitvoeren van ander stucwerk voor binnen? Dan dien je rekening te houden met deze kosten:

Spackspuitwerk Tussen 5 & 11 euro per vierkante meter
Behangklaar stucen Tussen 8 & 15 euro per vierkante meter
Sausklaar stucen Tussen 9 & 23 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 12 & 23 euro per vierkante meter
Schuurwerk Tussen 15 & 25 euro per vierkante meter
Raapwerk Tussen 15 & 30 euro per vierkante meter

Voor welke van deze verschillende soorten stucwerk je uiteindelijk ook kiest is uiteraard afhankelijk van de aard van de werkzaamheden evenals van je persoonlijke voorkeur. In ieder geval, in de aangegeven prijzen zijn in ieder geval zowel het materiaal als de loonkosten en de BTW inbegrepen.

Opgepast bij kleine projecten!

Bovenstaande geeft je reeds een goed beeld van de gemiddelde kosten die voor het laten uitvoeren van stucwerk binnen in huis in rekening worden gebracht. Je dient er echter nog wel rekening mee te houden dat er door een stukadoor een onderscheid wordt gemaakt tussen grote en kleine opdrachten. Wanneer het een opdracht betreft van minder dan 30 vierkante meter is het dan ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een starttarief. Dit tarief is gelegen tussen de 290 en 320 euro. Probeer er omwille van deze reden bij voorkeur altijd voor te zorgen dat je over een grotere oppervlakte beschikt die moet worden onder handen genomen.