Kosten stucwerk

Wanneer je een huis hebt gekocht zal je natuurlijk graag willen dat deze tot in de puntjes is afgewerkt. Dit geldt zowel voor de buitenzijde van je huis, maar ook voor de binnenkant. Je muren in huis afwerken door het toepassen van stucwerk is dan ook een aanrader. Op deze manier kan je er voor zorgen dat eventuele gebreken worden weggewerkt en kan je er voor zorgen dat de basis wordt gelegd voor met name behang of verf. Ben je eveneens van plan om stucwerk toe te passen in je huis, maar wil je eerst graag een beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die er aan stucwerk is verbonden? Wij hebben de gemiddelde kostprijs van stucwerk even voor jou op een rijtje gezet!

Verschillende soorten stucwerk

In eerste instantie dien je er rekening mee te houden dat stucwerk op tal van verschillende manieren kan worden toegepast. De kostprijs die per vierkante meter in rekening wordt gebracht is dan ook sterk afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. We zetten de gemiddelde kosten per werkzaamheid even voor jou op een rijtje:

Type stucwerk Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 5 & 11 euro per vierkante meter
Behangklaar stucen Tussen 8 & 15 euro per vierkante meter
Sausklaar stucen Tussen 9 & 23 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 12 & 23 euro per vierkante meter
Plafond stucen Tussen 5 & 23 euro per vierkante meter
Schuurwerk Tussen 15 & 25 euro per vierkante meter
Raapwerk Tussen 15 & 30 euro per vierkante meter

De prijzen die in bovenstaande tabel voor stucwerk in rekening worden gebracht zijn niet alleen inclusief de kosten voor het materiaal, maar ook de loonkosten en de BTW.

Starttarief voor kleine projecten

Wanneer je stucwerk wenst uit te laten voeren dien je er rekening mee te houden dat een stukadoor in bepaalde gevallen een starttarief in rekening zal brengen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht op het ogenblik dat het stucwerk betreft over een oppervlakte van minder dan 30 vierkante meter. Hoeveel het starttarief precies bedraagt is afhankelijk van de stukadoor in kwestie. Gemiddeld ligt deze tussen de 290 en 320 euro. Het feit dat er een starttarief wordt aangerekend zorgt er voor dat je als opdrachtgever automatisch met een bepaalde kost wordt geconfronteerd die je wellicht niet had verwacht. Omwille van deze reden is het vaak financieel veel interessanter om meerdere projecten op vlak van stucwerk te combineren. Zo ben je altijd verzekerd van de best mogelijke prijs, in het bijzonder omdat de stukadoor ook in één keer een groter werk kan uitvoeren.