Subsidie isolatie

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om je huis goed te isoleren. Ten eerste is er natuurlijk de stookkosten die omlaag gaan, en de verminderde CO2 wat de lucht in gaat. Maar ook is er het verbeterde energielabel dat je huis zal ontvangen wat je erg kan helpen in de verkoop. En als laatste wordt je huis daardoor ook meer waard. De prijs voor het isoleren van je huis kan sterk oplopen. Gebruik onze vergelijkingstool om vrijblijvend een aantal offertes te ontvangen voor verschillende isolatiewerkzaamheden van ondernemers bij jou in de buurt. Zo kan je alle opties objectief bekijken en besparen op je rekening. Gelukkig zijn er een ook aantal subsidies die de overheid beschikbaar heeft gesteld om je met de kosten te helpen.

Type isolaties

Je kan je huis op verschillende manieren beter isoleren. Je kan overgaan tot het isoleren van de binnen- of buitenmuren. Spouwisolatie is financieel een zeer gunstige manier van isoleren met een hoog rendement. Ook maakt het isoleren van je dak vaak een groot verschil, omdat je daar de meeste opstijgende warmte verliest. Ook vloerisolatie is een optie, vaak in combinatie met vloerverwarming. En als laatste kan je je huis isoleren door hoogrendementsglas te plaatsen en isolerende deuren en kozijnen te nemen.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Met deze subsidie kan je 20 procent van de kosten van de complete isolatie terugkrijgen. Deze subsidie liep van 15 september 2016 en tot 31 december 2018. Elk jaar wordt in gedeeltes bekendgemaakt hoeveel geld er beschikbaar is. Deze subsidie krijg je als je twee of meer energiebesparende maatregelen treft in huis. Het gaat hier om isolatie van muur, vloer, dak, gevel en spouw en het plaatsen van dubbel glas. Als je met isolatie bezig bent, is er dus een grote kans dat je hier voor in aanmerking komt.

Subsidie extra maatregelen

Als je applicatie op de subsidie energiebesparing eigen huis succesvol is, kom je ook in aanmerking op de subsidie voor extra maatregelen. Dit gaat om isolerende deuren en kozijnen met triple glas, energiezuinige ventilatiesystemen, een douche met warmte terugwinning en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem. Als je dus tijdens je isolatiewerkzaamheden ook de deuren, kozijnen en het glas ook mee wil pakken kan je hier ook een aanvraag voor indienen.

Verlaagde BTW

Verlaagde BTW van 9% is van toepassing op alle arbeidskosten van de isolatiewerkzaamheden. Dit gaat dus niet om de materialen, die blijven op 21 procent. Als je dit met je aannemer bespreekt kan hij dit meteen in de rekening verwerken.

Plaatselijke subsidies

Vaak zijn er bij de stad, gemeente of provincie ook nog potjes beschikbaar voor isolatiewerkzaamheden. Je kan dit makkelijk bij jouw instantie nagaan of op het internet vinden. De subsidies verschillen per regio, dus het is zeker de moeite waard om dit na te gaan.