Kosten voegwerk vervangen

Wanneer je een huis hebt aangekocht die reeds over een zekere leeftijd beschikt is de kans groot dat de gevel deels is aangetast door de tand des tijds. Het kan hierbij zowel gaan om de gevelbekleding als om bijvoorbeeld het voegwerk. Voegwerk vervangen is een bijzonder intensief en tijdrovend karwei. Het spreekt namelijk voor zich dat een gevel doorgaans bestaat uit een groot aantal voegen die bij beschadiging allemaal uitgeslepen en terug opgevoegd dienen te worden. Veel mensen proberen dit in eerste instantie zelf te doen, maar komen er al snel achter dat dit eigenlijk werk is voor echte specialisten. Wanneer je zelf voegwerk gaat uitsluitend bestaat het risico namelijk dat je de gevelbekleding gaat beschadigen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. We zetten alle kosten met betrekking tot het vervangen van voegen graag even voor jou op een rijtje.

Exacte kosten voegwerk vervangen

Bovenstaande is uiteraard goed om te weten, maar hoe zit het nu echt met de kosten die voor het vervangen van voegwerk in rekening worden gebracht? Wij zetten de verschillende bestaande mogelijkheden inclusief de kosten graag even voor jou op een rijtje:

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Voegwerk zonder slijpwerk Ongeveer 37 euro per vierkante meter
Voegwerk met slijpwerk Ongeveer 47 euro per vierkante meter

Besparen op kosten voegwerk vervangen

Zoals je reeds hebt gemerkt is het vervangen van bestaand voegwerk een behoorlijke klus. Het spreekt dan ook voor zich dat de kostprijs die door bedrijven in rekening wordt gebracht doorgaans aanzienlijk is. Gelukkig is het mogelijk om te besparen op het vervangen van het voegwerk. In eerste instantie doe je dit door te voorkomen dat de voegen vervangen dienen te worden. Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar een goed en periodiek onderhoud van de gevel ligt hiervan aan de basis. Veel mensen vergeten dat hun gevel onderhoud nodig heeft waardoor ze mosvorming of bijvoorbeeld algen en barstjes niet tijdig opmerken. Dit kan als gevolg hebben dat het voegwerk wordt beschadigd met alle gevolgen van dien.

Besparen op de kosten voor het vervangen van voegwerk kan echter eveneens door offertes bij verschillende bedrijven te vergelijken. De kostprijs die voor het vervangen van voegwerk in rekening wordt gebracht bestaat namelijk voor het overgrote merendeel uit arbeidsuren en slechts voor een beperkt stukje uit materiaal. Door een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden is het dan ook mogelijk om zomaar even tot 40 procent of meer op je factuur te besparen!